DECAFF SIDAMO

vineri, 18 martie 2011

 Tara de origine Ethiopia.
O cafea decofeinizata printr-un procedeu 100% natural, folosinduse doar apa pentru extragerea cofeinei din cafea.
In procesul de decofeinizare se pierde o parte din aroma, dar boabele de cafea din Sidamo, fac fata foarte bine procesului de decofeinizare.
Cafeaua din Sidamo, are o aroma delicata de fructe si de ciocolata.


Budapesta-cafeneaua Pilvax

marți, 15 martie 2011

O cafenea intrata in istorie, cafeneaua Pilvax, locul in care conform traditiei, in 15 martie1848, de acolo a pornit revolutia maghiara contra Imperiului Austriac.

Budapesta-Café New York

O cafenea care a fost mai mult de un secol  cafenea si centru literar.
Redeschisa in 2006, dupa renovare, este o cafenea cu un interior  minunat.

Nicaragua

miercuri, 2 martie 2011

  Nicaragua,  a inceput in 2007 sa produca din nou cafele de calitate. Cafeaua Nicaragua Strictly High Grown este cultivata la altitudine. Are aciditatea redusa , in comparatie cu alte soiurilor de cafea din America Centrala. Cafeaua Nicaragua Strictly High Grown are aroma puternica . Accente fructate.



Alt sortiment este Nicaragua - Maragogype , o cafea  cu boabe mari, cu aroma puternica, dar cu toate acestea este  recomandata celor care prefera cafeaua mai putin tare.