Yirgacheffee

luni, 28 februarie 2011


O cafea cu caracteristici  uimitoare si unice. Un soi de cafea faimos din sudul Etiopiei, din orasul Yirgacheffee.
Aciditate mare.
Aroma puternica, cu un gust natural misterios de citrice, afina, miere, iasomie.
O cafea prajita slab, o cafea recomandata pe tot parcursul zilei

Zatul de cafea

joi, 24 februarie 2011


 

Dimineata, dupa ce ne bem cafeaua, zatul ajunge la gunoi. Va propun sa incercati sa curatati chiuveta de bucatarie. Este un excelent degresant si totodata si un abraziv care nu zgarie. O folosesc destul de des.

Si inca un lucru, pe care inca nu am avut ocazia sa il experimentez... se spune ca zatul care ajunge in scurgere, o curata si dezodorizeaza.

Stiati ca?

Arborele de cafea face parte din familia rubiceelor si dintre speciile cunoscute, cele mai cultivate sunt coffea canephora (sau robusta) si coffea arabica. Coffea arabica este considerata cea mai indicata pentru consum datorita aromei in timp ce robusta, mai putin gustoasa si mai amara are avantajul consistentei. Din ratiuni economice sau pentru a oferi consisteta cremoasa cafelei, anumite „branduri” folosesc un amestec de boabe din ambele tipuri.

Benefic si nociv

Cercetatorii ajuns la concluzia ca beneficiile consumului de cafea predomina nocivitatii .
1. consumatorii au o predispozitie redusa catre Alzheimer, Parkinson, diabet tip II, boli de inima, si boli ale ficatului
2. antioxidantii prezenti in cafea ar avea o mare eficienta in lupta cu  radicalii liberi si dezvoltarea celulelor cancerigene (in special in cele ale ficatului).


Efectele nocive ale consumului de cafea sunt legate de deficientele de fier si calciu din organism, boli gastrice, si in general in cazul consumului excesiv.