Consumul moderat de cafea ofera protectie impotriva bolii Parkinson si a reduce declinul cognitiv asociat cu inaintarea in varsta.
Motive sa bem cafea
vineri, 18 noiembrie 2011
Conform cercetarilor cnsumul de cafea este benefic.
Cofeina ajuta intretinerea bunei functionalitati a creierului.
Crecetand beneficiile cafeinei s-a constatat ca ofera protectie impotriva declinului cognitiv in boala Alzheimer si alte boli neurodegenerative.
Cafeina are un efect pozitiv asupra cogniţiei, performantei memoriei, precum şi capacitatii de a finaliza sarcini complexe.
Consumul moderat de cafea ofera protectie impotriva bolii Parkinson si a reduce declinul cognitiv asociat cu inaintarea in varsta.
Consumul moderat de cafea ofera protectie impotriva bolii Parkinson si a reduce declinul cognitiv asociat cu inaintarea in varsta.
Consumul de cafea da un sentiment de bunastare, fericire, energie, si sociabilitate.
Consumul de cafea reduce riscul aparitiei de diabet zaharat de tip 2.
Cafeaua este un puternic antioxidant.
Etichete:
antioxidant,
cafea
Publicat de
Judit-Antarisz
la
11:22
3
comentarii
Budinca de dovleac
vineri, 11 noiembrie 2011
Va propun o budinca de toamna. Am preparat-o zilele trecute.
- 250g miez dovleac copt
- 150g zahar brun
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- un varf de cuitit ghimbir macinat
- 1/2 lingurita sare
-1 fiola esenta de vanilie
- 3 oua mari
- 400 ml frisca
Punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam cu mixerul pana cand se omogenizeaza.
Turnam totul intr-o forma de budinca unsa cu unt ( se poate folosi un vas de jena) si dam la cuptor preincalzit la 180°C . Se lasa la cuptor aproximativ 45-50 minute.
Ornam cu frisca si zahar cu scortisoara.
- 250g miez dovleac copt
- 150g zahar brun
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- un varf de cuitit ghimbir macinat
- 1/2 lingurita sare
-1 fiola esenta de vanilie
- 3 oua mari
- 400 ml frisca
Punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam cu mixerul pana cand se omogenizeaza.
Turnam totul intr-o forma de budinca unsa cu unt ( se poate folosi un vas de jena) si dam la cuptor preincalzit la 180°C . Se lasa la cuptor aproximativ 45-50 minute.
Ornam cu frisca si zahar cu scortisoara.
Etichete:
dovleac,
ghimbir,
scortisoara
Publicat de
Judit-Antarisz
la
23:24
1 comentarii
Eu particip! Tu?
miercuri, 9 noiembrie 2011
M-am inscris la Medias Blog Awards ! Am emotii! Ma sustineti? Cine nu are cafea...sa citeasca Blog-ul meu! Are gust de optimism! Un premiu va fi al meu!
La "Medias Blog Awards 2011 care este un concurs organizat de Dianthus Medias cu sprijinul Centrului de Documentare Gaze Naturale Medias, Blogal Initiative, Dafora Turism, Mediasinfo.ro, Mediaslive.ro, Big Pizza, Contrast Publicitate si Feri Teglas Blog"
Etichete:
concurs
Publicat de
Judit-Antarisz
la
14:42
4
comentarii
Poezie
joi, 3 noiembrie 2011
M-am gândit...
merită să trăieşti...
chiar şi atunci când
oamenii sânt răi,
când viaţa este tristă,
când eşti nefericit...
când viaţa îţi dă doar palme...
merită să trăieşti...
Să lupţi...obosit, trist, bolnav
...dezamăgit...
Dar până câdn în suflet
mai este un dram de bucurie...
până câdn
există pe lume o fiinţă
la care să-i fii dragă...
merită să trăieşti!
Publicat de
Judit-Antarisz
la
12:08
3
comentarii
Abonați-vă la:
Postări (Atom)