Budinca de dovleac

vineri, 11 noiembrie 2011

 Va propun o budinca de toamna. Am preparat-o zilele trecute.

- 250g miez  dovleac copt
- 150g zahar brun
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- un varf de cuitit ghimbir macinat
- 1/2 lingurita sare
-1 fiola esenta de vanilie
- 3 oua mari
- 400 ml frisca



 Punem toate ingredientele intr-un bol  si le amestecam cu mixerul pana cand se omogenizeaza.

 Turnam totul intr-o forma de budinca unsa cu unt ( se poate folosi un vas de jena) si dam la cuptor preincalzit la 180°C . Se lasa la cuptor aproximativ 45-50 minute.

Ornam cu frisca si zahar cu scortisoara.



1 comentarii:

Radu baia-mare spunea...

Hmmmm.... o sa ii propun mamei sa imi faca si mie... sa vedem ce iese... :)) :D